Wat een avond, spannend of het onweer en de regen ons net zouden missen, of we niet toevallig juist vanavond onder de aanvliegroute van Schiphol zouden zitten maar vooral: "Wat leuk dat jullie er allemaal waren, dat Geert Timmermans ons op avontuur door de stad nam, dat we allemaal iets meer weten over wilde eenden en wat we kunnen doen voor deze prachtige -zo gewone- dieren!"

  

De vrijwilligers van Natuur, je beste buur waren ontzettend blij dat zoveel enthousiaste buurtbewoners ondanks de weersvoorspellingen toch met hun stoeltje en regenjas naar de Jaap Edenbaan waren gekomen, een bijzondere plek zo’n niet overdekte schaatsbaan binnen de ring van Amsterdam en dan over wilde eenden praten: die houden helemaal zo niet van ijs.
Ze houden wel van lekkere slakjes, waterplantjes en rietkragen maar ook van de te vlechten eendenkorven en veilige broedplaatsen zoals in riet en in knotwilgen, een stukje brood lusten ze ook wel maar niet te veel want dat trekt alleen meer ratten aan die graag een boterham met eendenpul eten.

Het was ook leuk dat de buizerd even een kijkje kwam nemen als illustratie voor de biodiversiteit van de stad, de reiger die schreeuwend overkwam met als boodschap hee waar blijft het stukje over mij & mijn familie en natuurlijk die scholekster die precies op het goede moment in de presentatie van Geert een aantal wurmen, emelten of ander voedsel uit het groene middenstuk van de 400 meter baan stond te trekken (iedereen die mij een beetje kent weet dat ik dit natuurlijk geregeld had maar dat terzijde 😊)

In de middag waren we al bezig geweest om samen met de medewerkers van de Jaap Edenbaan de banken zo neer te zetten dat er corona veilig naar de presentatie geluisterd en gekeken kon worden, de vrijwilligers hebben daarna met stoepkrijt plaatsen gemerkt waar iedereen z’n eigen stoel kon neerzetten. De route naar de bar was heel duidelijk aangegeven en dus kon iedereen ook een drankje halen- met een biertje op een zomerse avond naar een lezing luisteren: fantastisch. De wonderen van de techniek zorgden ook voor een beetje sluikreclame, blijkt dat de aankondiging dat restaurant Jaap op 3 juli opengaat automatisch iedere 4 uur over het scorebord scherm trekt en omdat we het in de middag getest hadden kwam het precies in het stukje uit de film ‘de Wilde Stad’.

  

Hieronder het artikel over Nicky Castricum van Mot in Mokum in het Parool van afgelopen maandag. Ik zit met Nicky in de Amsterdamse werkgroep ‘Vlinderen in Amsterdam’ en maak graag reclame voor leuke initiatieven.

Lees het artikel over Nicky >>

Zo snel al na vorige week de lezing een link die te maken heeft met de lezing.

het verhaal draait natuurlijk niet om mij maar om al die vrijwilligers die zich, sommige vanaf de oprichting in 2005, belangeloos inzetten voor meer natuur in Amsterdam en de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland worden mede dankzij ons steeds een stuk biodiverser. Gelukkig is het team van de beheerders (ik noem ze de beheergebouwmannen) steeds heel betrokken bij alles wat wij uitvoeren en werken we prima samen!